Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Politika.rs ]

19. 05. 2024. 17:36 >> 17:36

kandidat za predsjednika

Tramp obećava da će ublažiti propise o posjedovanju oružja

Nekadašnji predsjednik SAD i republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp obećao je u govoru u Nacionalnoj strjeljačkoj asocijaciji (NRA) da će ublažiti propise o posjedovanju oružja koje je uveo demokratski predsjednik Džozef Bajden.

Tramp je obraćanje hiljadama članova NRA u Dalasu iskoristio da podstakne članove NRA da izađu na novembarske izbore, prenosi Rojters.

„Moramo da natjeramo vlasnike oružja da glasaju. Mislim da ste vi buntovna grupa. Budite buntovni i ovaj put glasajte”, rekao je Tramp u govoru koji je trajao više od 90 minuta.

NRA je sa entuzijazmom podržala Trampa tokom predsjedničke trke 2016. godine i tokom čitave njegove administracije, pozdravljajući to što je imenovao trojicu konzervativnih sudija u Vrhovnom sudu i preduzeo niz koraka koje je tražio uticajni lobi za oružje.

Između ostalog, Tramp je pomogao da prodavnice vatrenog oružja tokom pandemije kovida 19 budu tretirane kao osnovna preduzeća, omogućivši im da ostanu otvorene.

Republikanci se, uz podršku NRA i drugih grupa koje se zalažu za pravo na posjedovanje oružja, u velikoj mjeri protive strožim zakonima o oružju, pozivajući se na pravo na nošenje oružja utvrđeno Drugim amandmanom Ustava SAD, i uprkos brojnim masovnim pucnjavama u zemlji, prenosi RT Balkan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније