Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

14. 05. 2024. 11:23 >> 11:23

IZOSTALA EVIDENCIJA

Fondaciji Harija i Megan prijeti kazna

Kalifornijski registar dobrotvornih organizacija i prikupljača sredstava proglasio je Fondaciju Arčvel, koju su osnovali princ Hari i Megan Markl, ''delikventnom'' jer nije podnijela godišnju evidenciju.

Dobrotvornoj organizaciji je 3. maja poslato pismo u kojem se navodi da je fondacija ''navedena kao delinkventna” zbog ''nepodnošenja potrebnih godišnjih izvještaja i/ili naknada za obnavljanje”.

U pismu se navodi da je organizaciji koja je navedena kao delikventna zabranjeno da „traži ili isplaćuje dobrotvorna sredstva” i da njena registracija može biti „suspendovana ili opozvana”, prenosi Skaj njuz.

Fondacija će nakon dostave evidencije biti obaviještena o količini kazne koju je potrebno da isplati.

Kako se navodi, Fondacija Arčvel je poslala fizički ček koji nije stigao na adresu, nakom čega je poslat drugi kako bi se riješio problem. Nakon nove provjere, fondacija očekuje da će problem biti riješen, a da će se to vidjeti u evidenciji kroz sedam dana.

Ovu neprofitnu organizaciju su Hari i Megan osnovali 2020. godine, kako bi ''ujedinili lokalne i globalne zajednice, kroz činjenje i saosjećanje'', navodi se na sajtu fondacije, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније