Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

12. 04. 2024. 18:55 >> 18:57

MALOLJETNICI U PRITVORU

Njemačka: Tinejdžeri uhapšeni zbog planiranja napada

Policija u najnaseljenijoj njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija uhapsila je troje tinejdžera zbog navodnog planiranja islamističkog napada, saopštilo je danas tužilaštvo.

Maloletnici od 15 i 16 godina uhapšeni su tokom uskršnjih praznika i trenutno se nalaze u pritvoru.

Dvije tinejdžerke i tinejdžer, osumnjičeni su da su planirali teroristički napad sa islamističkom pozadinom, saopštilo je državno tužilaštvo u Dizeldorfu.

Svo troje dolaze iz oblasti Diseldorfa i bili su "posvećeni vršenju krivičnih djela – ubistva", dodali su tužioci. Nije objavljeno više detalja o navodnoj zavjeri, pošto je istraga u toku, prenosi francuska agencija AFP.

Prema izvještaju njemačkog tabloida "Bild", ova trojka je planirala napad molotovljevim koktelima i noževima u ime ekstremističke grupe Islamska država (IS).

Mete napada vjerovatno bi bili hrišćani u policiji, navodi policajac, koji dodaje da su se osumnjičeni dvoumili, ali i da su nabavili vatreno oružje, prenosi slovenačko "Delo".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније