Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

04. 04. 2024. 17:30 >> 17:30
Čitaj mi:

O VLASTI U KIJEVU

Makron: Neke Šojguove poruke su prijeteće

Neke poruke ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u razgovoru sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom su prijeteće, ocijenio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

„Ministar odbrane Francuske je podnio izvještaj kao što je i običaj kada ministri razgovaraju sa svojim kolegama. Dio izjava sa ruske strane bio je zaista čudan i prijeteći”, rekao je on na ceremoniji otvaranja olimpijskog centra za vodene sportove kod Pariza.

Šojgu je tokom telefonskog razgovora s Lekornuom, između ostalog, rekao da kijevski režim ne radi ništa bez zapadnih pokrovitelja i da Moskva računa na to da iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus” ne stoje francuske specijalne službe, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Takođe je istakao da će eventualno slanje vojnika u Ukrajinu stvoriti probleme samoj Francuskoj.

Kako je istaknuto, francuski ministar je uporno pokušavao da uveri Šojgua da Ukrajina i Zapad nisu umiješani u napad, prebacujući odgovornost na DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).

Makron je danas rekao i da francuska strana raspolaže korisnim informacijama o organizovanju tog terorističkog napada, prenosi Sputnjik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније