Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

02. 04. 2024. 22:15 >> 22:15
1
Čitaj mi:

u posjeti parizu

Blinken: Vašington čini sve da spriječi transfer oružja Moskvi

SAD neumorno rade na sprječavanju transfera naoružanja i opreme u Rusiju, posebno iz Irana ili Sjeverne Koreje, koje se zatim koriste protiv Ukrajine, izjavio je danas šef američke diplomatije Entoni Blinken koji boravi u posjeti Parizu.

"Radimo iz dana u dan na efikasnom sprječavanju transfera oružja i materijala u Rusiju namijenjenih za gorivo ove ratne mašine i za snabdijevanje odbrambene industrijske baze" Moskve, rekao je Blinken.

Prema njegovim riječima, što se tiče raketa koje u Rusiju dolaze iz Irana, SAD rade na pokušaju da poremete i sankcionišu bilo kakvo pružanje te vrste podrške, bilo da se radi o Iranu, Sjevernoj Koreji ili o Kini.

Blinken je na zajedničkoj konferenciji sa francuskim kolegom Stefanom Sežurneom rekao da će tema transfera oružja Rusiji biti pokrenuta na predstojećem sastanku ministara spoljnih poslova NATO-a u Briselu.

Američki ministar je ocijenio da to ne predstavlja "samo prijetnju Ukrajini, već prijetnju za evropsku bezbjednost".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније