Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Nova.rs ]

31. 03. 2024. 08:51 >> 08:51
Čitaj mi:

VIŠE OD 60 MILIONA GLASAČA

U Turskoj danas izbori, biraju se gradonačelnici

U Turskoj se danas održavaju lokalni izbori na kojima će nešto više od 61 milion registrovanih glasača birati predstavnike lokalne vlasti na mandat od pet godina.

Blizu 208.000 birališta spremno je za glasanje koje će trajati do 16 sati u 32 regije na istoku zemlje i do 17 sati po lokalnom vremenu u ostatku Turske, javlja agencija Anadolija.

U velikim urbanim sredinama birači će birati gradonačelnike, načelnike opština, predstavnike opštinskih vijeća, kabinete predsjednika opštine i savjet starešina.

U provincijama koje nemaju status velikog grada birači će birati sazive pokrajinskih skupština, gradonačelnike opština, sazive opštinskih vijeća i kabinet gradonačelnika i vijeće starešina.

Na terenu će biti i 1.004 mobilna biračka tima koji će obilaziti glasače koji zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da dođu na birališta.

Otvaranje glasačkih kutija i prebrojavanje glasova počeće nakon zatvaranja birališta, a prvi rezultati se očekuju za mjesta gradonačelnika.

Vrhovna izborna komisija Turske saopštila je ranije da je sve spremno za izborni dan tokom kojeg će važiti izborna tišina.

Mediji su izvijestili da će danas biti zabranjena prodaja alkoholnih pića na bilo koji način, usluživanje ili konzumiranje alkoholnog pića u ugostiteljskim objektima i na javnim mjestima.

Tokom glasanja, svi javni prostori za zabavu poput kafića, kafeterija i internet kafea biće zatvoreni, a hrana će se služiti samo u restoranima.

Na dan glasanja radio stanice i svi mediji neće moći da daju vijesti, predviđanja i komentare o izborima i njihovim rezultatima do 18 satipo lokalnom vremenu.

Turska agencija javlja da se od 18 do 21 sat na radiju i svim medijima mogu objavljivati samo vijesti i saopštenja o izbornom procesu koje izdaje Vrhovna izborna komisija.

Zabrana emitovanja vijesti o izborima prestaje u 21 sat, osim ako Vrhovna izborna komisija ne odluči da je ukine ranije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније