Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

29. 02. 2024. 22:42 >> 22:42
Čitaj mi:

TEKSAS

Požar u SAD ugrozio postrojenje za nuklearno oružje

Većina osoblja jednog postrojenja za nuklearno oružje u SAD bila je preventivno evakuisana zbog približavanja velikog poljskog požara.

Zaposleni postrojenja Panteks u Teksasu su napravili zaštitnu barijeru da požar ne ugrozi kompleks, izgleda da je opasnost prošla i čeka se potvrda da postrojenje ponovo radi.

Panteks, jedan je od šest pogona kojima upravlja Preduzeće za nuklearnu bezbjednost pri Nacionalnoj administraciji za nuklarnu bezbjednost SAD. To postrojenje je od 1975. godine glavno za sklapanje i deaktiviranje američkih atomskih bombi.

Posljednja atomska bomba je tu sastavljena 1991. godine, a tu su deaktivirane hiljade nuklearnih bojevih glava povučenih iz državnog nuklearnog arsenala.

Panteks je u čuvanom području površine od 73 kvadratna kilometra, a većina aktivnosti se obavlja na području od osam kvadratnih kilometara gdje je 650 zgrada u kojima radi 4.200 stalno zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније