Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

26. 02. 2024. 20:27 >> 20:30

ZA DJELA IZ 2021. GODINE

Predsjednik Senegala najavio predlog zakona o opštoj amnestiji

Predsjednik Senegala Maki Sal izjavio je danas, usred krize u zemlji zbog odlaganja predsjedničkih izbora, da će biti predstavljen predlog zakona o opštoj amnestiji za djela povezana sa nemirima od 2021. godine.

"U duhu nacionalnog pomirenja, podnijeću parlamentu u srijedu predlog zakona o opštoj amnestiji na djela koje se odnose na političke demonstracije koje su bile između 2021. i 2024. godine", rekao je Sal.

Prema njegovim riječima, to će pomoći u smirivanju situacije i daljem jačanju nacionalne kohezije.

Sal je izrazio volju da predsjednički izbori budu organizovani do juna ili jula, dok opozicija i tamošnja javnost traže da izbori budu prije 2. aprila, kada predsjedniku ističe mandat.

On je ponovo potvrdio da želi da napusti predsjedničku funkciju na dan zvaničnog isteka mandata, 2. aprila.

"Imam samo jednu brigu, a to je pronalaženje konsenzusa o datumu sljedećih predsjedničkih izbora kako bi se glasanje odvilo u najboljim uslovima", dodao je Sal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније