Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

25. 02. 2024. 23:00 >> 23:00
Čitaj mi:

OSAM POVRIJEĐENIH

U Siriji u eksploziji mine džihadista poginulo 14 berača tartufa

Ukupno 14 berača tartufa poginulo je danas u eksploziji mine džihadista Islamske države u pustinjskoj oblasti na sjeveru Sirije, javila je tamošnja agencija Sana.

boxPluginImg"Ukupno 14 ljudi je poginulo, a osam je povrijeđeno u eksploziji protivpješadijske mine koju su teroristi Islamske države postavili u pustinji provincije Raka gdje stanovništvo prikuplja tartufe", dodala je Sana.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja ima veliku mrežu izvora u Siriji, ranije danas je saopštila da je u toj eksplozili poginulo 13 ljudi, među kojima i žene.

Džihadistička grupa, koja je od 2014. kontrolisala velike djelove teritorije u Siriji, poražena je u martu 2019. u vojnim operacijama međunarodne antidžihadističke koalicije koju su predvodile SAD i bile u savezu sa kurdskim snagama.

Mnogi džihadistički borci su se potom povukli u sirijsku pustinju i brojne mine su prisutne u tom području.

Sirijska pustinja je poznata da ima neke od najboljih tartufa na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније