Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

25. 02. 2024. 18:40 >> 18:39
Čitaj mi:

NETANJAHU

Izrael će sa operacijom u Rafi biti blizu potpune pobjede

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će ofanziva u Rafi, i ako bude odložena zbog prekida vatre, omogućiti Izraelu da bude nadomak potpune pobjede.

"Potpuna pobjeda nam je na dohvat ruke, ne za nekoliko mjeseci, već za nekoliko nedjelja, kada počnemo sa operacijom", rekao je Netanjahu u intervjuu za američki televizijski kanal Si-Bi-Es (CBS).

Rafa je "posljednje uporište" palestinskog pokreta Hamas u očima premijera Izraela koji je odlučan da, uprkos upozorenjima međunarodne zajednice, tamo pokrene kopnenu ofanzivu kako bi porazio Hamas i oslobodio taoce koji se drže u Pojasu Gaze.

Prema podacima UN-a, oko 1,5 miliona ljudi nalazi se u Rafi, gradu koji se nalazi na granici sa Egiptom. Taj granični prelaz je sada zatvoren.

"Ako postignemo sporazum (o primirju), to (ofanziva) će na neki način biti odloženo, ali će se desiti", dodao je izraelski premijer.

Ranije danas je saopšteno da je "pronađen zajednički jezik" tokom nedavnih pregovora u Parizu u cilju postizanja primirja u Pojasu Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније