Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Beta ]

25. 02. 2024. 14:58 >> 14:59
Čitaj mi:

POSLJEDNJI PODACI

Broj poginulih u Gazi dostigao 29.692

Najmanje 86 Palestinaca je ubijeno i 131 je ranjen u protekla 24 sata, u nastavku izraelskih napada na opkoljeni Pojas Gaze, saopštilo je danas tamošnje ministarstvo zdravlja.

Od početka rata Izraela i palestinskog Hamasa, koji vlada Gazom, ubijena su 29.692 Palestinca, većinom žena i dece, a ranjeno je 69.879.

U saopštenju ministarstva se navodi da su mnogi ljudi ispod ruševina i na putevima, a da spasioci ne mogu da dođu do njih, prenele su agencije.

Izraelski napadi na Gazu ne prestaju od prekograničnog upada palestinskih ekstremista predvođenih Hamasom na jug Izraela, u kojem je ubijeno gotovo 1.200 ljudi, po podacima Izraela.

Rat se Izraelom primorao je da se 85 odsto od 2,3 miliona stanovnika Gaze raseli i zavladala je akutna nestašica hrane, čiste vode i lekova, a oko 60 odsto infrastrukture je oštećeno ili uništeno, po podacima UN.

Izraelski mediji javljaju da su izraelski vojnici ubili više od 12.000 operativaca u Gazi, uz oko 1.000 ekstremista ubijenih u Izrael 7.oktobra kada je počeo rat.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније