Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

22. 02. 2024. 22:24 >> 22:24
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE

Anketa pokazala: Bajden i Tramp nijesu sposobni za drugi mandat

Američki birači većinom su skeptični da je predsjednik Džozef Bajden mentalno sposoban za drugi mandat.

Većina misli da to nije ni njegov najizgledniji suparnik na izborima Donald Tramp, po ispitivanju Univerziteta Kvinipjak, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.

Prema ispitivanju, 64 posto ispitanika reklo je da Bajden (81) nije mentalno sposoban za drugi mandat, a 51 posto njih misli da to nije ni Tramp (77).

Ispitivanje je pokazalo i da Bajden vodi ispred Trampa sa četiri procentna poena, premda dvije trećine birača smatraju da je Bajden prestar za novi mandat.

Osamdesetjednogodišnji Bajden, čija se mentalna oštrina našla pod lupom nakon što je u ovomjesečnom izveštaju posebnog tužioca Roberta Hura okarakterisan kao „stariji čovek s lošim pamćenjem“, odbacio je zabrinutost za svoje pamćenje i ne daje naznake da bi se mogao povući iz kampanje za reizbor.

Ispitivanje YouGova za Ekonomist, čiji su rezultati objavljeni takođe u srijedu, pokazalo je da je Biden jedan procentni poen iza Trampa.

Mnoga druga ispitivanja pokazuju da je Tramp u većem vođstvu. No, izbori se održavaju tek u novembru i javno mnjenje do tada se može jako promijeniti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније