Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ RTS/ BBC, GUARDINA ]

21. 02. 2024. 13:00 >> 12:59
Čitaj mi:

Osuđena influenserka

Dijelila savjete o roditeljstvu, a svoju djecu zlostavljala

Rubi Frenki iz američke države Jute, koja je vodila popularni Jutjub kanal posvećen roditeljstvu, osuđena je na najmanje četiri godine zatvora zbog zlostavljanja svoje djece. Tužilac je na sudu istakao da je šestoro njene djece živelo u okruženju nalik "koncentarcionom logoru".

Četrdsetdvogodišnja Rubi Frenk, koja je vodila Jutjub kanal "Osam putnika" o savjetima o roditeljstvu uz 2,3 miliona pratilaca, uhapšena je u avgustu prošle godine u gradu Ajvins zbog zlostavljanja svoje djece.

Djeca su daleko od kamere bila izložena zlostavljanju, koje je uključivalo vezivanje, premlaćivanje i šutiranje, uskraćivanje hrane i prisiljavanje na rad po ljetnjem suncu bez zaštite, što je dovodilo do ozbiljnih opekotina, navodi se u policijskoj evidenciji.

Zbog istih optuži uhapšena je i njena poslovna partnerka Džodi Nan Hildebrant, koja je takođe osuđena na istu kaznu.

Bjekstvo izgladnjelog dječaka

Sin Rubi Frenki uspio je da pobjegne iz kuće njene partnerke u kojoj ga je majka držala zatvorenog i neuhranjenog.

Dvanaestogodišnji dečak je, potom, otišao do kuće komšije, gdje je zatražio hrane i vode, a oni su odmah pozvali policiju.

Policija je u istoj kući pronašla i njenu desetogodišnju ćerku koja je, takođe, bila izgladnjivana.

Konačna dužina kazne, koja se može kretati od četiri do 30 godina zatvora, još nije izrečena, a njih dvije mogu da ulože žalbu u narednih mjesec dana.

Izvinjenje kroz suze

Državni tužilac Jute Erik Klark nazvao je Frenki pretnjom po društvo i istakao da su njena djeca živela u okruženju "nalik na koncentracioni logor".

Istakao je da je Frenki svojoj djeci uskraćivala hranu i vodu, kao i da im nije dozvoljavala da spavaju na krevetu. Odbrana bivše jutjuberke pozivala se na njenu neuračunljivost.

Frenki se, nakon izricanja presude, kroz suze izvinila svojoj djeci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније