Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

06. 02. 2024. 22:16 >> 22:27
Čitaj mi:

NIZ PITANJA

Kako će bolest kralja Čarlsa uticati na kraljevsku porodicu

Loše vijesti koje su zadesile britansku kraljevsku porodicu, pokrenule su niz pitanja. Cio svijet zanima šta će nakon zabrinjavajućih vijesti o zdravlju kralja Čarlsa Trećeg biti sa princom Vilijamom, princom Harijem i ostalim članovima.

Bila je sumorna zima za britansku kraljevsku porodicu. Princ Vilijam, princ Hari i ostali članovi sada će se suočiti sa privatnim problemima i pritiscima javnosti nakon zabrinjavajućih vijesti o zdravlju kralja Čarlsa Trećeg.

Sve je počelo prije tri nedelje, potpuno iz vedra neba, sa porukom da je Ketrin, princeza od Velsa, imala ozbiljnu operaciju koja zahtijeva mjesece oporavka, penosi BBC.

Jedva da su TV kamere stigle do njene bolnice u Londonu, kada je ekspresno objavljeno da će Kralj ići na operaciju zbog uvećane prostate.

Bio je to potpuno neočekivan dvostruki udarac za kraljevsku porodicu koji je potom dodatno pogoršala Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, otkrivši da ima rak kože.

Kada se saznalo da Kralj ima oblik raka, sva pitanja koja zanima medije i javnost – Gdje? Koji tip? Koliko je ozbiljno? Šta dalje? – ostaju bez odgovora.

I pored bujice loših vijesti, ovako hitni slučajevi mogu dodtano zbližiti ljude, što pokazuje i dolazak princa Harija bez ikakvog dvoumljenja kada je čuo za oca.

Iako se većina britanskih medija bavila svađama i intrigama između princa Harija i ostatka porodice. Činilo se da je napetost uvjek bila više sa njegovim bratom i tabloidnom štampom, a ne sa ocem.

Od princa Vilijama, koji je već trebalo da se vrati na službenu dužnost nakon operacije svoje supruge, sada će se očekivati da igra veću ulogu u pogledu javnih nastupa, pored bolesnog oca i žene.

Princ Vilijam je nasljednik, sljedeći u redu, i od njega se očekuje da se da ostane „jak“, na način na koji je ne tako davno kralj Čarls istupio da pomogne svojoj majci. Palati će nedostajati i Ketrin, kao jedna od njihovih najpouzdanijih figura u teškim trenucima, a sada „van pogona“ mjesecima.

Kraljica Kamila, koja prije 20 godina nije ni bila dio kraljevske porodice, nastavila je sa da Bude „hladna“.

Ona je sada u centru pažnje, izvodeći niz solo angažmana prošle nedjelje, kao stariji član sve manje grupe članova kraljevske porodice.

Čini se da je odavno bilo debata o „smanjenju uticaja“ monarhije, s princem Harijem i princom Endrjuom koji su se povukli, a sada su kralj i princeza od Velsa „van snage“.

Među članovima kraljevske porodice, samo su princ i princeza od Velsa mlađi od 50 godina.

Za samog kralja, on će nastaviti sa dužnostima šefa države, čuvajući papirologiju i crvene kutije ministarskih dokumenata i privatnih sastanaka..

To će biti u pauzi – mada koliko duga, ne znamo. Jer još jednom ovo je podsjetnik da iako vidimo toliko toga o kraljevskoj porodici, ima toliko toga što ne znamo.

Postojao je duh otvorenosti u najavi da će Kralj imati operaciju prostate, koja je imala za cilj da podigne svijest i ohrabri više muškaraca da se pregleda – slično je urađeno kada je u javnost izašla informacija i o njegovoj dijagnozi raka.

Otvorenost je malo odškrinula vrata palate. Šta se dalje dešava ostaje nepoznato, piše BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније