Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.

19. 01. 2024. 08:52 >> 08:52

KAO ODGOVOR

Sjeverna Koreja testirala podvodni sistem nuklearnog oružja

Sjeverna Koreja je testirala "podmorski sistem nuklearnog naoružanja" kao odgovor na združene vojne vježbe Vašingtona, Seula i Tokija, javila je danas sjevernokorejska agencija KCNA.

Te vježbe, izvedene ranije ove nedjelje, "ozbiljno su ugrozile bezbjednost" Sjeverne Koreje, saopštilo je sjevernokorejsko Ministarstvo odbrane, navodi KCNA.

Kao odgovor, Pjongjang je "izveo važnu probu svog podmorskog nuklearnog sistema 'Haeil-5-23' koji razvija", dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Sistem naoružanja testiran je u Japanskom moru.

Pjongjang je danas saopštio da su manevri SAD, Južne Koreje i Japana "uzrok dalje destabilizacije regionalne situacije" i "ozbiljna prijetnja po bezbjednost" Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније