Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Politika.rs ]

18. 01. 2024. 11:45 >> 12:15

KAMERON

"Evropa izgleda kao 30-tih godina, Putin u ulozi Hitlera"

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron ocijenio je „sve izgleda kao da su ponovo 1930. godine, ali sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u ulozi Hitlera”.

"Ovo je izazov za našu generaciju. Ovo je kao da ste ministar spoljnih poslova ili lider u Evropi 1930. godine, ne smijemo da udovoljavamo Putinu, već moramo da se suprotstavimo zlu koje njegova invazija predstavlja”, rekao je Kameron za podkast portala Politiko.

Komentarišući rat koji Izrael vodi u Pojasu Gaze, on je govorio u prilog odbijanju Britanije da pozove na hitan prekid vatre.

„Mislim da to jednostavno ne bi funkcionisalo, jer ako želite rešenje sa dvije države, ako želite održivi prekid vatre, ne možete da tražite od Izraelaca da imaju rješenje dvije države sa ljudima koji su počinili napade 7. oktobra i koji komanduju u Gazi, i u stanju su da lansiraju rakete na njihovu zemlju”, rekao je on i dodao da je „duboko dirnut stradanjima obe strane”, javlja Tanjug.

On je dodao da je posjetio kibuc na jugu Izraela i da je video rezultate napada 7. oktobra, kao i da je čuo za slučajeve stradanja u Gazi.

„Znate, to je život. Duboko osjećam sve ovo, ali ja sam veoma praktična osoba i želim da znam kako da ovo privedemo kraju”, rekao je Kameron.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније