Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

17. 01. 2024. 07:02 >> 07:03

SJEVEROISTOK

Ukrajina: Rusi gađali Harkov, 16 ranjenih

Najmanje 16 ljudi je ranjeno u utorak uveče u ruskom napadu na Harkov, drugi po veličini grad Ukrajine, na sjeveroistoku u blizini granice s Rusijom, saopštio je regionalni guverner.

Oleg Sinegubov je na Telegramu prenio da su ruske snage gađale grad sa dvije rakete zemlja-vazduh S-300 i oštetile stambene zgrade.

Rusija redovno bombarduje oblast Harkova gdje su ukrajinske vlasti u utorak najavile evakuaciju 26 sela zbog prijetnje da će moskovske snage napasti tu oblast.

Ruske snage napreduju ka istoku regiona, posebno u ofanzivi prema Kupijansku, gdje su do sada ostvarile oskudne dobitke, a da nijesu uspjele da probiju ukrajinsku odbranu.

Dio oblasti Harkov je bio pod ruskom okupacijom na početku invazije pokrenute u februaru 2022. godine, sve dok kontraofanziva ukrajinskih trupa nije primorala povlačenje Rusa na položaje istočnije.

Ukrajina s druge strane granice često bombarduje ruski grad Belgorod i susjedna sela. Ti napadi su se umnožili i pojačali u posljednjih nekoliko nedjelja kao odmazda za rusku vatru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније