Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

06. 01. 2024. 08:11 >> 08:11
Čitaj mi:

OLUJA NANIJELA ŠTETU

Poplave u Evropi, situacija u Engleskoj se popravlja

Situacija se popravila u engleskim gradovima smještenim kraj rijeka, koji su bili na udaru poplava zbog jakih kiša, ali je željeznički saobraćaj i dalje u prekidu i zvaničnici upozoravaju na mogućnost novog rasta vodostaja u narednim danima.

Moćna oluja je nanijela veliku štetu, izazvala poplave koje su zahvatile više od 1.000 domova i firmi, a nekoliko naselja je sasvim potopljeno, rekli su zvaničnici.

Pošto su ulicama potekle bujice, stradale su zgrade i automobili, poljoprivredna gazdinstva su poplavljena a brodove i čamce su odnijele rijeke.

Odroni i poplavne vode prekinuli su željeznički saobraćaj na nekoliko linija koje vode iz Londona, kao i na rutama u jugozapadnoj Engleskoj koje se protežu do Velsa.

Teške kiše su i druge djelove Evrope ostavile pod vodom, dok je na sjeveru kontinenta ledeni talas donio izuzetno niske temperature.

Vodostaj je u Holandiji i danas visok, pa su mnoga niska područja pod vodom, a stanovništvo pojedinih mesta iz unutrašnje more Ijselmer kod Amsterdama pribeglo je pravljenju nasipa od vreća sa peskom kako bi zaštitilo svoje domove.

Desetine izbjeglica iz Ukrajine su prošle noći evakuisane iz jedng hotela sjeverno od Amsterdama pošto su poplavne vode opklile zgradu, prenose lokalni mediji.

Na sjeverozapadu Holandije dio puteva je takođe pod vodom.

U Francuskoj, uzbuna na poplave je ukinuta u pograničnom području sa Belgijom, jer su se vode povukle. Međutim, nekoliko stotina ljudi je evakuisano iz kuća, samo dva mjeseca poslije prehorne poplave.

Francuske vlasti upozoravaju da će vodostaji u narednim sedmicama i dalje biti vrlo visoki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније