Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

25. 12. 2023. 07:47 >> 07:46
Čitaj mi:

POMILOVANJE PREDSJEDNIKA

U Šri Lanki više od 1.000 zatvorenika oslobođeno za Božić

Više od 1.000 zatvorenika u Šri Lanki iskoristilo je predsjedničko pomilovanje za Božić i oslobođeno je, saopštili su danas izvori bliski zatvorskoj službi.

Među 1.004 osobe koje su puštene na slobodu su i građani koji nisu platili kazne za razne prekršaje, naveli su isti izvori.

Šri Lanka, naseljena uglavnom budistima, objavila je kolektivnu amnestiju u maju na Dan Vesaka, kada se obilježava stanje prosvetljenja i smrt Bude.

Nedjelju dana prije Božića, policija Šri Lanke izvela je veliku operaciju protiv droge, koju su aktivisti za ljudska prava kritikovali zbog nedostatka zakonskih naloga i prethodnih istraga.

Uhapšeno je gotovo 13.700 osumnjičenih trgovaca ljudima koji će morati da prođu program detoksikacije u vojnim centrima, saopštila je policija.

Zatvori u toj ostrvskoj državi su poznati po tome što su pretrpani.

Prema nedavnim zvaničnim podacima, ima oko 30.000 pritvorenika u infrastrukturi predviđenoj za 11.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније