Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

14. 12. 2023. 14:41 >> 14:44
Čitaj mi:

MEKGONIGAL PRED SUDOM

Bivši šef FBI radio za Deripasku, prikupljao podatke o Putinu

Bivšem šefu kontraobavještajnog odjeljenja američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Čarlsu Mekgonigalu danas će pred sudom u Njujorku biti izrečena kazna, pošto je priznao da je radio za ruskog oligarha Olega Deripasku.

Mekgonigal je bio šef odjeljenja FBI od 2016. do 2018. godine, kada se penzionisao i u avgustu je priznao da je 2021. radio za Deripasku, prikupljajući podatke o njegovom ruskom rivalu Vladimiru Potaninu.

Tužilaštvo je zatražilo da Mekgonigal bude osuđen na pet godina zatvora, jer je narušio američke sankcije prema Deripaski, kao bliskom saradniku ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Vašington je 2018. godine uveo sankcije prema Deripaski, zbog uticaja na američke predsedničke izbore dvije godine ranije, navodi Rojters.

Mekgonigal je u odvojenom slučaju priznao da je primio 225.000 dolara od bivšeg službenika obavještajne službe Albanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније