Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.Л.Б. [ Beta ]

10. 12. 2023. 09:33 >> 09:33

SAD

Šest osoba poginulo, više povrijeđeno u jakoj oluji u Tenesiju

U jakoj oluji koja je juče zahvatila južnu američku državu Tenesi poginulo je šest osoba, a više od 20 povrijeđenih prebačeno je u bolnice, a domovi i poslovni prostori oštećeni su u mnogim gradovima.

Troje ljudi, među kojima i jedno dijete, poginulo je kada je tornado pogodio okrug Montgomeri sjeverno od Nešvila blizu granične linije sa saveznom državom Kentaki, objavili su lokalni zvaničnici.

Za sada se ne znaju detalji za još tri poginule osobe.

Operativni centar za hitne slučajeve Nešvila objavio je preko društvenih mreža da su tri osobe poginule u jakoj oluji u kvartu blizu centra grada, a da je još 23 primljeno u bolnice u okrugu Montgomeri zbog povreda.

U snimcima koje je objavila vatrogasna služba Klarksvila preko društvenih mreža vide se oštećene kuće i krhotine razbacane po dvorištima, prevrnut traktor sa prikolicom na autoputu i oštećenja na zidovima zgrada.

"Ovo su strašne vijesti... Grad je uz porodice koje su izgubile voljene, tu smo da im pomognemo", naveo je gradonačelnik Klarksvila Džo Pits u saopštenju.

Iz kancelarije šerifa okruga Montgomeri navodi se da je tornado pogodio tu oblast juče oko 14.00 sati. Otvoreno je sklonište za ljude čiji su domovi oštećeni u lokalnoj školi.

Gradonačelnik Pits je rekao da je načinjena velika šteta i pozvao mještane da ostanu u svojim kućama ako mogu, a one kojima je potrebna pomoć da pozovu i ona će im odmah biti upućena.

Nacionalna meteroološka služba izdala je više upozorenja za tornado u Tenesiju i navela da planira da nadzire oblast u saveznoj državi Kentaki gdje je izgleda udario tornado.

Više od 80.000 domaćinstva ostalo je sinoć bez struje u Tenesiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније