Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ N1 ]

04. 12. 2023. 23:08 >> 23:09

PUTIN

Zamrznuti odnosi Rusije i Njemačke nikome ne koriste, posebno ne Berlinu

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da su odnosi između Moskve i Berlina narušeni zbog eksplozija u septembru prošle godine na gasovodu Sjeverni tok, kojim je preko Baltičkog mora ruski gas stizao u Njemačku.

"Zamrznuti odnosi Njemačke sa Rusijom, što nije naša inicijativa, beskorisni su za obje strane, a posebno za Berlin, rekao je Putin prilikom prijema akreditiva više od 20 novih ambasadora, uključujući predstavnike Njemačke i Velike Britanije.

Energija je uvijek bila atraktivno područje za bilateralnu saradnju. Ta saradnja je bukvalno narušena sabotažom na gasovodu Sjeverni tok, izjavio je Putin.

On je izrazio nadu da će doći do poboljšanja odnosa između Moskve i Londona, javlja Rojters.

"Nadajmo se da će se situacija promijeniti na bolje, u interesu naše dvije zemlje i naroda", poručio je Putin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније