Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.А. [ Tanjug ]

03. 12. 2023. 21:38 >> 21:39

SAD

Al Gor kritikovao domaćina klimatskog samita COP28

Bivši potpredsjednik SAD i zagovornik borbe protiv klimatskih promjena Al Gor kritikovao je danas domaćina klimatskog samita COP28, Ujedinjene Arapske Emirate, rekavši da su Emirati, kao koordinator međunarodnih pregovora o globalom zagrijavanju, zloupotrijebili povjerenje javnosti.

 

Al Gor je na marginama klimatske konferencije u Dubaiju rekao za Rojters da su neki delegati skeptični prema predsjedniku COP28 Sultanu al-Džaberu, predsjedniku nacionalne naftne kompanije Emirat ADNOC.

"Oni zloupotrebljavaju javno povjerenje tako što su na čelo COP28 postavili izvršnog direktora jedne od najvećih i najmanje odgovornih naftnih kompanija na svijetu", rekao je Gor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније