Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

01. 12. 2023. 17:14 >> 17:14

STOLTENBERG ERDOGANU

"Vrijeme je da se Švedskoj dozvoli da postane članica alijanse"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu rekao da je došlo vrijeme da dozvoli Švedskoj da postane članica vojne alijanse.

Stoltenberg je rekao da je na marginama samita o klimi COP28 u Dubaiju pozvao Erdogana da odobri kandidaturu Švedske za ulazak u NATO.

"Jutros sam se sastao sa predsjednikom Erdoganom i ponovio sam svoju poruku da je došlo vrijeme da se finalizuje proces pridruživanja Švedske", rekao je on.

Stoltenberg nije rekao kada očekuje da će proces ratifikacije biti završen.

"Ne mogu da kažem tačan datum, ali pozdravljam činjenicu da je prije samo nekoliko nedjelja predsjednik Erdogan podnio papire na ratifikaciju turskom parlamentu", rekao je lider NATO.

Turska i Mađarska su jedine zemlje NATO-a koje još nijesu zvanično odobrile kandidaturu Švedske za prijem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније