Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 11. 2023. 15:21 >> 15:27

SA PTICA PREŠAO NA ŽIVINU

Ptičji grip se širi u Francuskoj

Visokopatogeni virus ptičijeg gripa otkriven je na jednoj farmi ćurki na sjeverozapadu Francuske, saopštilo je francusko Ministarstvo poljoprivrede.

U saopštenju se navodi da je širenje zaraze na farmi u Bretanji primijećeno nakon što je u poslednjih nekoliko dana otkriven ptičiji grip kod divljih ptica.

Iz Ministarstva dodaju da je Francuska podigla nivo uzbune na ptičiji grip sa „zanemarljivog“ na „umjeren“.

Ptičiji grip, koji je doveo do uništavanja stotina miliona peradi u posljednjih nekoliko godina, obično počne da se širi u Evropi tokom jeseni i zime.

Zaraza je nedavno otkrivena u nekoliko zemalja, uključujući Hrvatsku, Mađarsku, Njemačku, Holandiju i Italiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније