Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Mina Biznis ]

27. 11. 2023. 07:51 >> 07:51
1

UVOZ

Njemačka najviše povrća uvozi iz Španije i Holandije

Veliki dio povrća konzumiranog u Njemačkoj prošle godine je uvezen, uglavnom iz Španije i Holandije, objavio je u Savezni institut za hranu i poljoprivredu u Bonu.

Omjeri su varirali zavisno od vrste povrća, pri čemu 83 odsto uvoza krastavaca dolazi iz dva glavna dobavljača, prenosi SEEbiz.

Što se tiče količine, paradajz je bila najvažnije uvezeno povrće, a Njemačka je prošle godine uvezla 655 hiljada tona, gotovo polovinu iz Holandije.

"Paradajz je daleko najpopularnije povrće u Njemačkoj, ali samo oko 13 odsto svježih proizvoda dolazi iz domaćeg uzgoja", rekla je portparolka.

Kad se uračunaju prerađevine od paradajza, domaći udio pada na 3,1 odsto.

Španija, koju nazivaju evropskim vrtom, takođe je ključni dobavljač paprike i zelene salate. Otprilike jedan od dva sanduka oba povrća isporučena u Njemačku dolazi iz Španije, pokazala je statistika.

Ukupno je Njemačka prošle godine uvezla 410 hiljada tona paprike i 256 hiljada tona zelene salate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније