Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

К.Р. [ Politika ]

14. 11. 2023. 13:42 >> 13:44

OPEK

Potražnja za naftom će ove godine porasti za 2,5 miliona barela dnevno

Globalna potražnja za naftom će ove godine porasti za 2,5 miliona barela dnevno (bpd), saopštila je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) u svom najnovijem mjesečnom izvještaju.

OPEK je neznatno podigao svoju prethodnu procjenu rasta potražnje, pošto je ranije prognozirao da će ona porasti za 2,44 miliona bdp u 2023. godini.

Organizacija zemalja izvoznica nafte sada očekuje da će ukupna potražnja za naftom u ovoj godini biti 102,11 miliona bpd, navodi se na veb stranici ove organizacije.

Globalna potražnja za naftom u 2024. godini će porasti za 2,25 miliona bpd na 104,36 miliona bpd, a glavni motor rasta tražnje za naftom će biti Kina i Indija, ističe se u izvještaju, prenosi Tanjug.

OPEK smatra da će globalna ekonomija ove godine porasti za 2,8 odsto, a u 2024. godini usporiti na 2,6 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније