Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta/N1 ]

25. 09. 2023. 08:47 >> 08:54

PREKID ŠTRAJKA

Načelni dogovor scenarista i studija u Holivudu

Holivudski scenaristi, čiji je štrajk paralisao filmsku industriju gotovo pet mjeseci, saopštili su sinoć da su postigli načelni dogovor sa studijima koji bi im omogućio povratak na posao.

"Postigli smo načelni dogovor koji bi mogao da dovede do novog sporazuma (o zaradi)", navodi se u pismu Sindikata holivudskih scenarista (VGA) upućenom članovima i dodaje da se dogovor odnosi na "zaštitu scenarista u svim sektorima njihovih aktivnosti".

U pismu u čiji je uvid imala agencija Frans pres, ne navode se detalji dogovora, ali se ukazuje da se detalji razrađuju i da će konačnu riječ imati članovi.

Nekoliko hiljada filmskih i televizijskih scenarista početkom maja je zatražilo bolje plate, bolje novčane nagrade za stvaranje hit emisija i filmova, kao i zaštitu od vještačke inteligencije.

Njima su se sredinom jula pridružili i glumci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније