Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

22. 08. 2023. 15:28 >> 15:28

NA PERIFERIJI GRADA JANAN

U eksploziji u rudniku uglja u Kini poginulo 11 rudara

Jedanaest osoba je poginulo u eksploziji u rudniku uglja na sjeveru Kine.

Kako su saopštile tamošnje vlasti, eksplozija se dogodila danas na periferiji grada Janan u provinciji Šanksi, poznatoj po rudarstvu.

U oknu se nalazilo 90 rudara u trenutku eksplozije, čiji uzrok se još uvijek istražuje.

Kina je i dalje zavisna od uglja kao energenta.

U Kini se posljednjih mjeseci dogodio niz incidenata u raznim granama industrije i na građevini, najčešće zbog loše obuke i nepoštovanja propisa o bezbjednosti i korupcije, piše AP.

Uprkos učestalim incidentima, Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je broj poginulih opao za oko 20 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније