Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Indeks.hr ]

06. 08. 2023. 18:02 >> 18:03

POŽARI NA PIRINEJSKOM POLUOSTRVU

U Portugalu evakuisano nekoliko sela, uveden i policijski sat

Požari koji gore u Španiji i Portugalu spalili su hiljade hektara šume tokom vikenda. Najgore je bilo na zapadu Portugala gdje je uništeno 6,2 hiljade hektara, a povrijeđeno šestoro ljudi, objavile su portugalske vlasti. Evakuisano je nekoliko sela, a u drugima je uveden policijski sat, piše agencija dpa.

Protiv vatre se bori 1.100 vatrogasaca, te 11 helikoptera i kanadera. Požar gori od petka u okruzima Kastelo Branko i Proenca-a-Nova.

Portparol civilne zaštite Džodi Rato rekao je novinarima da će stavljanje vatre pod kontrolu vjerovatno trajati nekoliko dana.

Uz te, požari gore i na nekoliko drugih lokacija u Portugalu.

U Španiji su zvaničnici u subotu veče objavili da su većinom uspjeli da zauzdati požar u blizini Portboua, na sjeveroistoku Katalonije, nedaleko od granice s Francuskom. Tamo je izgorjelo 573 hektara.
Još jedan šumski požar gori u Huelvi u Andaluziji, no on je "stabilizovan" u nedjelju, objavile su regionalne vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније