Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

05. 08. 2023. 22:29 >> 22:30

POVEZANI SA AL KAIDOM

Sirijska grupa negirala da stoji iza ubistva vođe Islamske države

Sirijska pobunjenička grupa povezana sa Al Kaidom Hajat Tahrir al-Šam (HTS) objavila je u petak uveče, dan nakon što ih je grupa Islamska država (IS) okrivila za smrt svog vođe Abu al-Huseina al-Kurajšija, da negira da stoji iza njegovog ubistva.

HTS je saopštio da će nastaviti da se bori protiv "zlih djela" IS u djelovima Sirije pod kontrolom pobunjenika, dodajući da bi, da staji iza Al-Kurajšijeve smrti, to sam objavio.

Al-Kurajši je bio četvrti ubijeni vođa IS otkako je grupu osnovao irački aktivista Abu Bakr al-Bagdadi i otkako je ona proglasila kalifat u velikim djelovima Sirije i Iraka u junu 2014. godine, prije nego što je nekoliko godina kasnije poražena.

Grupa Islamska država se odvojila od Al Kaide prije deceniju i privukla pristalice iz cijelog svijeta. Uprkos porazu, militanti IS i dalje vrše napade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније