Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

21. 07. 2023. 13:04 >> 13:04

PET OSOBA UHAPŠENO

U Italiji zaplijenjeno rekordnih 5,3 tone kokaina

Italijanske vlasti zaplijenile su rekordnih 5,3 tone kokaina koji je prebačen između brodova kod južne obale Sicilije, saopštila je policija u petak.

Pošiljka je imala procijenjenu vrijednost od 850 miliona eura, a pet osoba je uhapšeno, navodi se u saopštenju Finansijske garde.

Policija je pratila brod koji je plovio iz Južne Amerike, kada je jedan nadzorni avion primijetio pakete koji su bacani sa njegove palube u vode Sicilijskog moreuza da bi ih pokupio ribarski brod (kočara) koji ga je čekao.

Zaustavili su kočaricu i pronašli velike količine droge u skrivenom odjeljku iza neke obloge na brodu. Uhapšena su dvojica Tunišana, Italijan, Albanac i Francuz.

Sicilijanski regionalni predsjednik Renato Šifani pohvalio je operaciju kao udarac protiv šverca droge.

„Droga je pošast našeg društva koju podstiču beskrupulozni ljudi, koji siju smrt, uništavajući mnoge porodice“, naveo je on u saopštenju.

U aprilu je italijanska policija pronašla skoro dvije tone kokaina kako pluta u moru kod istočne Sicilije, za koji vjeruju da ga je teretni brod ostavio radi prikupljanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније