Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

21. 06. 2023. 15:46 >> 15:51

USPJEŠNO UŠAO U ORBITU

Kina lansirala novi satelit za svemirske eksperimente

Kina je lansirala raketu-nosač Dugi marš 6 (Long March-6) kako bi postavila novi eksperimentalni satelit u svemir, objavila je Sinhua.

Raketa koja nosi eksperimentalni satelit Šijan-25 poletjela je u 20. juna u 11.18 (po pekinškom vremenu) iz centra za lansiranje satelita Tajuan u sjevernoj provinciji Šansi. Satelit je uspješno ušao u unaprijed planiranu orbitu.

Ovaj satelit će se uglavnom koristiti za izvođenje novih tehnoloških eksperimenata za posmatranje Zemlje.

Raketu-nosač Dugi marš-6 razvila je Šangajska akademija za tehnologiju svemirskih letova, podružnica Kineske vazduhoplovne korporacije za nauku i tehnologiju (China Aerospace Science and Technology Corporation).

Trostepena raketa na tečno pogonsko gorivo ima nosivost od jedne tone za Sunčevu sinhronu orbitu na visini od oko 700 kilometara.

Sposobna je da pošalje jedan satelit ili grupu satelita različitih tipova u svemir.

Ovo je 477. letačka misija serije raketa Dugi marš.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније