Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

08. 06. 2023. 10:16   >>  10:16

AUSTRIJA

Evakuisani putnici iz voza na kome je izbio požar u tunelu

Austrijske vlasti evakuisale su stotine putnika iz voza u kome je sinoć izbio požar dok je bio u tunelu i, prema navodima zvaničnika, oko 50 ljudi imalo je lakše povrede, uglavnom zbog udisanja dima.

Noćni voz sa oko 370 putnika bio je u tunelu Ficens, istočno od Insbruka u Tirolskoj regiji kada je izbio požar, javila je austrijska novinska agencija APA.

Željeznički operator OBB saopštio je da je prijavljeno oštećenje gornjih električnih vodova oko 20.40 i da se automobil na teretnom vagonu u noćnom vozu na putu iz Insbruka za Amsterdam izgleda zapalio. Kako je navedeno požar je ugašen do 22.20.

Evakuacija je završena nešto poslije 23 časa.

Noćna služba austrijske željeznice saobraća do nekoliko evropskih gradova i ponekad prevozi automobile putnika u odvojenim vagonima. Voz je trebalo da stigne jutros u Amsterdam.

Putnici kojima nije bilo potrebno medicinsko zbrinjavanje odvezeni su u Insbruk gdje im je, prema potrebi, organizovan smještaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније