Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

21. 05. 2023. 10:44   >>  10:47

SAD SE OGLASILE

U Bjelorusiji više od 1,5 hiljada političkih zatvorenika

Sjedinjene Američke Države osudile su režim bjeloruskog autoritarnog vladara Aleksandra Lukašenka zbog, kako navode, više od 1,5 hiljada političkih zatvorenika u toj državi.

Stejt Department je to saopštio uoči Dana solidarnosti sa bjeloruskim političkim zatvorenicima.

"Ovi muškarci i žene su uhapšeni i zatvoreni zbog ostvarivanja svojih ljudskih prava i osnovnih sloboda u potrazi za bjeloruskom demokratijom, zbog protesta zbog lažnih izbora ili protivljenja ratu Rusije protiv Ukrajine", navodi se u saopštenju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U zatvoru je i novinar Bjeloruskog servisa Radija Slobodna Evropa Ihar Losik, koji je vraćen u samicu, nakon izvještaja da je pokušao da izvrši samoubistvo.

On se nalazi u zatvoru od ljeta 2020. godine i posljednjih sedmica nije bilo konkretnih informacija o njemu.

Mnoga od suđenja, kažu iz Stejt Departmenta, održana su iza zatvorenih vrata, zaštićeni od javnog nadzora ili odgovornosti, bez kontakta sa porodicama i pravnim zastupnicima već mjesecima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније