Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

18. 05. 2023. 20:52   >>  20:52

VIŠE OD 185.000 ZGRADA OŠTEĆENO

Najmanje 54 stradalo u snažnom ciklonu u Mjanmaru

Najmanje 54 ljudi je stradalo i više od 185.000 zgrada je oštećeno u Mjanmaru u snažnom ciklonu koji je pogodio zemlju proteklog vikenda, državna televizija MRTV javila je danas.

Zbog teškoća sa komunikacijama u pogođenim oblastima gdje je infrastruktura već bila slaba, i jake kontrole vojne vlade nad informacijma nije jasan pravi broj nastradalih i načinjene štete.

Ciklon Moča je stigao iz Bengalskog zaliva u nedjelju i pogodio sa jakim vjetrovima i kišom ugao susjednog Bangladeša i širu oblast države Rakajn u Mjanmaru. Stigao je na kopno u mjestu Sitve sa vjetrovima jačine do 209 kilometara na sat prije nego što je oslabio u tropsku depresiju do podneva u ponedjeljak kako se kretao preko kopna.

Kancelarija UN za koordinaciju i humanitarne poslove saopštila je da je rasprostranjeno razaranje domova i infrastrukture viđeno širom države Rakajn.

Kancelarija je navela da su hitno potrebni smještaj, čista voda, pomoć u hrani i zdravstvene službe.

Takođe se navodi da raste zabrinutost od širenja bolesti koje se prenose vodom i pomijeranja mina što je zaostavština građanskih ratova koji decenijama haraju Mjanmarom.

"Udar ciklona se takođe jako osjetio na sjeverozapadu zemlje gdje su kuće odnijete ili vjetrom ili vodom. Jaki vetrovi i kiše takođe su oštetile kampove za raseljene ljude u državi Kačin, navela je ta UN agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније