Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

17. 05. 2023. 10:39 >> 10:44

NEMA AMERIKANACA MEĐU ŽRTVAMA

Četiri osobe mrtve u napadu na američki konvoj u Nigeriji

Naoružani ljudi napali su juče američki konvoj na jugoistoku Nigerije, kada su ubijene četiri osobe koje nijesu američki državljani, a tri su otete, saznaje se iz zvaničnih izvora.

"Nijedan američki državljanin nije bio u konvoju", rekao je portparol nigerijske policije Ikenga Točukvu, što je potvrdio i Džon Kirbi, portparol Nacionalnog savjeta za bezbjednost Bijele kuće.

Napadači su ubili dva agenta mobilnih policijskih snaga i dvoje zaposlenih u američkom konzulatu i potom zapalili vozilo, rekao je portparol nigerijske policije Tošukvu.

Napad se dogodio juče u 15.30 po lokalnom vremenu u okrugu Ogbaru u nigerijskoj državi Anambra, prema navodima policije.

Policijske snage su poslate na mjesto napada ali su napadači uspjeli da otmu dvojicu policajaca i jednog vozača, dodao je Tošukvu.

U saopštenju policije dodaje se da je sinoć pokrenuta operacija spašavanja.

Džon Kirbi je novinarima u Vašingtonu potvrdio da se dogodio ovaj napad.

"Američki konvoj sa više vozila bio je napadnut. Ono što mogu da vam kažem je da nije stradao nijedan američki državljanin", dodao je on.

Američki Stejt department je saopštio da diplomatsko osoblje SAD-a u Nigeriji radi sa nigerijskim bezbjednosnim službama u sprovođenju istrage.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније