Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Kliks.ba ]

10. 05. 2023. 10:40 >> 11:06

VELIKA AKCIJA U ITALIJI

Uhapšena 61 osoba povezana sa Ndrangetom

Policijske i vojne službe Italije jutros su pokrenule veliku antimafijašku operaciju koja ima za cilj suzbijanje djelovanja i aktivnosti jedne od najpoznatijih mafija - 'Ndrangete. Operacija pod nazivom "Maestrale - Carthago" započela je jutros na jugu Italije i to u regiji Kalabrija, tačnije u okrugu Vibo Valentia.

"Akcija je dovela do hapšenja 61 osobe i koordinira je Okružna direkcija za borbu protiv mafije Katanzaro. Učestvovalo je više od 500 pripadnika službi sigurnosti", piše "La Stampa".

Od početka maja, ovo je druga velika akcija koja se sprovodi protiv italijanske mafije.

Tokom 3. maja, policijske agencije širom Evrope sprovele su koordinirane racije u kojima je bio cilj hapšenje pripadnika mafije.

Najveći dio akcije sproveo se u Italiji, gdje je policija uhapsila 108 osoba širom države. Hapšenja su uslijedila nakon istrage u južnoj Italiji tačnije regiji Kalabrija koja predstavlja ujedno i bazu Ndrangete.

"Još 15 ljudi je privedeno po naređenju policije u sjeverozapadnoj italijanskoj luci Đenova. Takođe, muškarac koji se povezuje sa mafijom uhapšen je u Malagi na jugu Španije, a 30 osoba je zadržano u pritvoru i u Njemačkoj, gdje je u pretraživanju objekata učestvovalo više od 1.000 pripadnika policije", saopšteno je tada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније