Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

02. 05. 2023. 19:02 >> 19:02

PRILIV MIGRANATA

Bajden šalje 1.500 vojnika na granicu sa Meksikom

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena poslaće 1,5 hiljada vojnika na granicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Meksika zbog očekivanog priliva migranata poslije ukidanja pandemijskih restrikcija, prenosi AP pozivajući se na četiri zvaničnika administracije.

Zvaničnici su rekli da će pripadnici vojske biti zaduženi za podatke o ulascima i druge administrativne zadatke, kako bi Carinska i pogranična služba mogla da se usredsredi na rad na terenu.

Vojnici se neće baviti sprovođenjem zakona i ostaće na granici oko 90 dana, iako njihovo prisustvo može biti produženo po potrebi.

Još nije poznato kada će biti raspoređeni, prenosi Glas Amerike.

Restrikcije uvedene zbog pandemije kovida 19 omogućile su američkim zvaničnicima da sa južne granice vrate desetine hiljada ljudi, ali će biti ukinute 11. maja, zbog čega se pogranični zvaničnici spremaju za očekivani priliv migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније