Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ Beta ]

26. 04. 2023. 23:11 >> 23:11

NOVEŠKO MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA

Rusija protjerala 10 norveških diplomata

Ambasador Norveške u Moskvi je obaviješten da je deset diplomata te države proglašeno nepoželjnim u Rusiji i da moraju da je napuste, saopštilo je norveško Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da odluku Rusije smatra "činom osvete" jer je ovog mjeseca iz Norveške protjerano 15 ruskih diplomata optuženih za špijunažu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo norveškog ambasadora u znak protesta zbog odluke Osla da protjera diplomate i da će preduzeti druge mjere kao odgovor na "neprijateljske akcije" Norveške.

Norveška je 13. aprila saopštila da su Rusi koje je protjerala osumnjičeni za špijunažu.

Norveško Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je "odluka Norveške da proglasi 15 ljudi u Ambasadi Rusije nepoželjnim u Norveškoj, zasnovana na činjenici da su oni obavljali obavještajne aktivnosti pod maskom diplomatije".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније