Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

N1 [ R.B. ]

03. 04. 2023. 19:12 >> 19:11
1

NAKON 54 DANA

Turska: Beba izvučena iz ruševina konačno sa majkom

Beba, koja je poslije razornog zemljotresa u Turskoj bila pod ruševinama 128 sati, ponovo je sa svojom majkom.

Tri i po mjeseca stara Vetin Begdaš, koju su zdravstveni radnici nazvali Gizem, što na turskom znači misterija, spašena je u provinciji Hataj 128 sati nakon što su dva snažna zemljotresa pogodila jug zemlje 6. februara.

Djevojčica je zatim prebačena u bolnicu u glavnom gradu Ankari.

Ministarka porodice i socijalnih usluga Derja Janik predala je bebu majci Jasemin Begdas u provinciji Adana, gdje se i dalje nalazi na liječenju. Beba je od majke bila odvojena 54 dana.

Ministarka je navela da je na osnovu DNK testa sprovedenog u okviru potrage za porodicama djece bez pratnje, utvrđeno da je njena majka Jasemin Begdaš, te da su onda počeli da rade na spajanju bebe sa porodicom.

"Majka se još liječi. Nema problema u njenom opštem zdravlju. Nakon oporavka, Gizem će biti pod starateljstvom svoje majke", dodaje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније