Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1 [ R.B. ]

30. 03. 2023. 17:07   >>  17:07

PODIJELIO POLOŽAJE

Bin Zajed imenovao najstarijeg sina za prijestolonasljednika Abu Dabihja

Predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan, imenovao je svog najstarijeg sina, šeika Haleda za prijestolonasljednika Abu Dabija, a svoju braću na najviše položaje u zemlji, javili su državni mediji.

Bin Zajed el Nahjan, koji je prošle godine postao predsjednik UAE i vladar Abu Dabija, imenovao je svog brata šeika Mansura za potpredsjednika države, a tu funkciju obavlja i vladar Dubaija, šeik Mohamed bin Rašid al Maktum, prenosi agencija Rojters.

Druga dva brata, Tahnuna bin Zajeda el Nahjana i Hazu bin Zajeda el Nahjana, predsjednik UAE je imenovao za zamjenike vladara Abu Dabija. Tahnun bin Zajed el Nahjan je savjetnik za nacionalnu bezbjednost UAE i kontroliše veliko poslovno carstvo.

Potezi lidera UAE, prema ocjeni Rojtersa, vjerovatno će dodatno centralizovati vlast u Abu Dabiju, glavnom gradu federacije sa sedam emirata, poznatom po ogromnom bogatstvu od nafte. Dubai je poslovni i turistički centar Persijskog zaliva.

UAE, zemlja sa manje od 10 miliona stanovnika, ponosi se svojom političkom i ekonomskom stabilnošću, ima jedan od najviših prihoda po glavi stanovnika u svijetu, a većinu radne snage čine milioni radnika iz inostranstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније