Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

28. 03. 2023. 21:44 >> 21:44

BUGARSKA

Zatvorene desetine škola zbog prijetnji bombom

U Bugarskoj su danas zatvorene desetine škola i poslovni univerzitet zbog prijetnji bombom, svega pet dana prije parlamentarnih izbora u toj državi.

Kako prenosi Hina, tužilaštvo je pokrenulo istragu o krivičnim djelima protiv republike.

Policija nije pronašla eksplozivne naprave u školama, koje su od ponedjeljka primale prijetnje mejlom /mailom/ ili telefonom.

Vršitelj dužnosti ministra unutarnjih poslova Ivan Demerdžijev rekao je da vlasti pretpostavljaju da su prijetnje dio "hibridnih napada" koji se mogu povezati s Rusijom.

On je kazao da se Bugarska obratila istražnim vlastima u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama za pomoć da se tim mejlovima uđe u trag.

Mnoga birališta su u obrazovnim ustanovama širom države.

Demerdžijev je rekao da će izbori biti prekinuti samo u slučaju stvarne prijetnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније