Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

28. 03. 2023. 22:32 >> 22:32

93.000 U PARIZU

Na protestima u Francuskoj 740.000 ljudi

U današnjem desetom protestu protiv penzione reforme učestvovalo je širom Francuske 740.000 ljudi, a 93.000 u Parizu, saopštila je policija.

Sindikat CGT je naveo da je danas 450.000 bilo u Parizu, a više od dva miliona u cijeloj Francuskoj.

To je manje nego na protestu 23. marta kada je, po podacima policije, 1,08 miliona ljudi protestovalo u cijeloj zemlji, a po sindikatu čak 3,5 miliona. Tog dana je samo u Parizu po navodima policije bilo 119.000 demonstranata, a po sindikatu CGT ih je bilo 800.000.

Protesti su u vrlo napetoj atmosferi, u vrijeme zastoja u dijalogu vlasti i sindikata, a nasilja je popodne bilo u Parizu.

Policija je navela da je privela 22 osobe i rastjerala izgrednike koji su palili smeće nagomilano zbog višenedjeljnog štrajka zaposlenih u gradskoj čistoći.

Protesti su danas i širom Francuske: u Bordou, Nantu, Renu, Marseju, Tuluzu, Brestu, Strazburu i Nici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније