Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

20. 03. 2023. 21:22   >>  21:23

MEDIJI PRENOSE

Tramp poziva pristalice na protest, republikanci ga brane

Poziv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa pristalicama da protestuju kako bi spriječili njegovo hapšenje podsjeća na retoriku koju je koristio pred nerede na Kapitolu 6. januara 2021. kako bi poništio rezultate izbora na kojima je izgubio, pišu svjetski mediji, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

Tramp je u subotu izjavio da će uskoro biti uhapšen dok njujorška velika porota istražuje tajne isplate novca ženama koje su navodno imale seksualne odnose s bivšim predsjednikom, ukazuje Asošiejtid pres (AP).

Iako su njegovi advokat i portparol rekli da nijesu komunicirali s tužiocima, Tramp je na svojoj platformi društvenih medija Truth Social objavio da očekuje da će biti priveden u utorak.

Njegova poruka izgleda ima za cilj da preduhitri zvaničnu najavu tužilaca, ali i da izazove gnijev među njegovim pristalicama prije očekivane optužnice, ocjenjuje AP, dodajući da je u roku od nekoliko sati njegov izborni štab poslao pozive za prikupljanje sredstava, dok su u njegovu odbranu stali uticajni republikanci u Kongresu, pa čak i neki rivalski kandidati za republikansku predsjedničku nominaciju.

U posljednjem postu, koji kako ističe AP, ide dalje od jednostavnog poziva na protest, Tramp je svoj gnijev u postu ispisanom velikim slovima usmjerio na administraciju Džoa Bajdena, povećavajući šanse za građanske nemire.

Smatra se da okružni tužilac Menhetna Alvin Brag razmatra optužbe u istrazi o tajno isplaćenom novcu i nedavno je Trampu ponudio priliku da svjedoči pred velikom porotom.

Zasad nije bilo javnog saopštenja o vremenskom okviru rada velike porote, a očekuje se da će svjedočiti najmanje još jedan svjedok, što ukazuje na to da se još nije glasalo o optužnici, rekao je izvor upoznat s istragom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније