Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

12. 03. 2023. 23:00 >> 22:58

ISTRAGA

U Iranu više od 100 ljudi uhapšeno zbog trovanja učenica u školama

Više od 100 osoba uhapšeno je u Iranu u vezi sa misterioznim trovanja u školama za djevojčice, saopštile su danas tamošnje vlasti.

"Identifikovano je, uhapšeno i ispitano više od 100 osoba za koje se sumnja da su odgovorne za incidente u školama", navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova Irana, prenosi novinska agencija Irna.

Ministarstvo nije saopštilo detalje o ovim ljudima, koji su uhapšeni u nekoliko provincija.

Međutim dodali su da je cilj nekih od uhapšenih bio zastrašivanje učenica i zatvaranje škola. U saopštenju se čak pominje moguća veza osumnjičenih sa grupom koju Iran smatra terorističkom - Narodni mužahedini (MEK). Članovi te grupe su u egzilu u Albaniji.

Reagujući na ove tvrdnje, Šahin Gobadi, portparol MEK-a, osudio je "smiješan spektakl" kojim se kako je naveo prikriva uloga vladajućih struktura u ovom "velikom zločinu".

"Zločin trovanja hiljada učenica nije djelo nikoga osim klerikalnog režima i njegovog aparata bezbjednosti i represije", dodao je.

Od novembra, mnoge škole, uglavnom za djevojčice, prijavile su više od 5.000 slučaja trovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније