Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ N1 ]

05. 02. 2023. 15:21   >>  15:15

POVODOM 44 GODINE ISLAMSKE REVOLUCIJE

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

Iranski vrhovni vođa ajatola Ali Hamenei pomilovao je "desetine hiljada zatvorenika", uključujući mnoge koji su uhapšeni u vezi sa antivladnim protestima, javili su državni mediji.

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima, namjerno ubistvo ili nanošenje povrede, uništavanje i paljenje državne imovine ili ih ne tereti privatna tužba“, navodi se u izvještajima.

Pomilovanja su objavljena povodom obilježavanja 44 godine od islamske revolucije.

Prema podacima novinske agencije HRANA, oko 20.000 ljudi uhapšeno je tokom antivladinih protesta koji su pokrenuti posle smrti Mahse Amini u policijskom pritvoru u septembru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније