Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

04. 02. 2023. 12:10   >>  12:05

OBJAVILE VLASTI

Požari u Čileu, poginulo najmanje 13 osoba

Najmanje 13 ljudi poginulo je u petak u više od 200 šumskih požara u centralnom Čileu, objavile su vlasti koje su u nekoliko regija proglasile stanje katastrofe.

U požarima je povrijeđeno 22 ljudi, od kojih je osam u teškom stanju.

Vlasti su navele da je više od 200 požara dosad opustošilo preko 40 hiljada hektara i potpuno uništilo 97 kuća

Od 204 aktivna požara, njih 56 je izvan kontrole, prenosi Al džazira Balkans.

Požari su se dogodili zbog ekstremnog toplotnog talasa s temperaturama blizu 40 stepeni Celzijusa, zbog čega vlasti strahuju od katastrofe poput one 2017. godine.

U šumskom požaru te godine stradalo je 11 ljudi, skoro šest hiljada osoba je bilo pogođeno, uništeno je više od 1,5 hiljada kuća i opustošeno 467 hiljada hektara zemlje.

Kao i u prethodnoj katastrofi, požari su izbili u poljoprivrednim područjima i šumama prije nego što su se proširili i zaprijetili naseljenim područjima.

Čileanska vlada proglasila je stanje katastrofe u regijama Nuble i Biobio, u centralnom dijelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније