Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

02. 02. 2023. 20:34   >>  20:28

ZA SPECIJALNE MISIJE

Kineski avion amfibija AG600 u fazi testiranja za let

Veliki avion amfibija AG600, koji je razvijen u Kini, ušao je u fazu testiranja za let, saopštila je juče Kineska korporacija za avio-industriju (AVIC).

Dva aviona AG600M, model za gašenje požara koji pripada porodici aviona AG600, stigla su u centar za testiranje letova u okrugu Janliang u Sijanu, u sjeverozapadnoj kineskoj provinciji Šansi, saopštila je AVIC, vodeći proizvođač aviona u Kini.

Kako prenosi Sinhua, to je označilo zvaničan ulazak aviona za specijalne misije u fazu testiranja leta, što je neophodan korak za dobijanje sertifikata o tipu, dodala je AVIC.

U centru za testiranje leta, avioni AG600M će prvo dobiti modifikacije potrebne za sprovođenje različitih testova leta.

Korporacija je navela da je pokrenuto i nekoliko drugih testova, uključujući statički test.

Kodnog naziva Kunlong, ili "vodeni zmaj" na kineskom, porodica aviona AG600 se razvija da služi hitnim spasilačkim misijama. Može se koristiti u gašenju šumskih požara, pomorskoj potrazi i spasavanju i u drugim kritičnim hitnim spasilačkim misijama.

Član porodice AG600, AG600M je posebno dizajniran za borbu protiv šumskih požara. Maksimalna težina pri poletanju je 60 tona, nosivost vode do 12 tona i domet leta do 4.500 km. Može da leti na malim visinama pri maloj brzini, što mu omogućava da ispusti vodu tačno na mjesta požara.

Ova godina je ključna za razvoj aviona AG600. U cilju napretka ka obezbjeđivanju sertifikata o plovidbenosti, avion će biti podvrgnut nizu testova tokom 2023. godine, rekao je kineski proizvođač.

Testovi uključuju test gvozdene ptice, test laboratorijske validacije, statički test, test za validaciju sposobnosti letenja, testove kvaliteta za uređaje u vazduhu i druge.

Porodica aviona AG600 ostvarila je konstantan napredak u 2022. godini, kako u pogledu razvoja aviona, tako i u pogledu istraživanja tržišta.

Kao vitalna vazduhoplovna oprema u sistemu za spasavanje u hitnim slučajevima, AG600 je privukao pažnju tržišta.

Očekuje se da će model aviona AG600 za gašenje požara i model za hitno spasavanje dobiti sertifikaciju 2024. odnosno 2025. godine, navela je AVIC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније