Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј.

27. 01. 2023. 09:58   >>  09:53

IRAN

Naoružani napadač ubio šefa obezbjeđenja u ambasadi Azerbejdžana u Teheranu

Muškarac naoružan puškom tipa kalašnjikov napao je danas ambasadu Azerbejdžana u glavnom gradu Irana, Teheranu i ubio šefa obezbjeđenja i ranio dva čuvara, javili su zvaničnici.

Niko još nije rekao koji bi mogao biti motiv napada u Teheranu. Video navodno snimljen na mjestu napada prikazuje tijelo kako leži na ulazu u ambasadu iza metalnog detektora.

Iranski mediji nijesu odmah izvijestili o napadu.

U saopštenju iz azerbejdžanskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da je u toku istraga oko tog "izdajničkog" napada. Ministarstvo je navelo da je napadač pucnjima uništio čuvarski punkt.

Azerbejdžan se graniči sa Iranom na sjeverozapadu. Iran je u oktobru održao vojne vježbe blizu azerbejdžanske granice demonstrirajući vojnu silu u vrijeme opsežnih protesta u zemlji. Azerbejdžan održava i bliske veze sa Izraelom, koji Teheran smatra svojim glavnim regionalim neprijateljem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније